Foglalkozások

A babára való ráhangolódást segíti és felkészíti a kismamát testileg és lelkileg. Az óra egyaránt tartalmaz klasszikus jógaelemeket, természeti népek gyakorlatait és  gátizomtornát.
Az ászanák rövid kitartások és folytonos, könnyed mozgásban végzett gyakorlatok kombinációja. Ezek főként a hátizmok erősítését, a gerinc rugalmasságának megtartását, a nyugalmi légzéskapacitás növelését, a csípőízületek rugalmasítását célozzák.
A szankalpás relaxáció a testi-lelki ellazulást, feltöltődést, a pozitív képekben való gondolkodást, ráhangolódást, az események elfogadását, az azzal való együttműködést, a kismama saját testének megismerését, és jelzéseinek magabiztos felismerését segíti.

Ha érdekel még pár info a kismama jógáról, ITT találsz egy hosszabb cikket róla.

A baba-mama jóga segít a szülés utáni regenerációban, hiszen átmozgatjuk az egész testet, erősítjük a problémás területeket. Sok tartásjavító, háterősítő jóga pózt végzünk. Segíti a babák fejlődését, mozgásérzékelését. A jógás babák sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek. A baba és mama közötti kapcsolat még bensőségesebbé válik.
A kisbabás csoportban a babák passzív mozgatását, masszírozását végezzük. Lelki szempontból nagyon hasznos, hogy a mamák korán közösségbe kerülnek, baráti kapcsolatok alakulnak ki, a szülés utáni depresszió elkerülhető.

Ha érdekel még pár info a baba-mama jógáról, ITT találsz egy hosszabb cikket róla.

A nagybabás jógán a babák már elmászkálnak, felfedezik a környezetet. Sokszor utánozzák a mamák által végzett jógagyakorlatokat, vagy egyszerűen csak eljátszanak egymással. A babáknak szuperül fejleszti a kognitív képességeit a korai és megszokott hasonló korú közösség. Egymástól tanulnak, együtt fejlődnek. A későbbi intézményi körülményekbe (bölcsi, ovi) való beszokást is bizonyítottan megkönnyíti.
Ilyenkor már a jógaászanákat erősítő gyakorlatokkal kombináljuk, hogy az anyuka teljesen vissza tudja nyerni a szülés előtti erejét, formáját. Ideális megoldás lehet olyankor, ha a babát nem tudja kire bízni, de szeretne közösségben, koordinált körülmények között tornászni.

Ha érdekel még pár info a baba-mama jógáról, ITT találsz egy hosszabb cikket róla.

Azaz szülésre bocsátó ünnep. A Blessingway lényege, hogy a kismama a várandóssága végén lélekkel is hangolódjon, felkészüljön a szülésére, a babája érkezésére. Illetve, hogy elbúcsúzzon a kismama léttől. A kismama jógaóra keretein belül vagy akár különálló szertatásként is választható.

A jógaóra keretein belül a foglalkozáson gyakorló kismamát ünnepeljük és búcsúztatjuk a többi résztvevővel együtt. Az óra végi relaxáció és az óra közbeni vizualizációk, rövid rituálék mind a szülni készülő anyuka köré épülnek.

Különálló ceremónia esetében a program teljesen személyre szabott – a résztvevőket, a rituálékat, a dekorációt teljes egészében a leendő anyuka dönti el. A teljesség igénye nélkül pár momentum: pozitív szüléstörténetek, megerősítő üzenetek, virágkoszorú kötés, életfonal, gyertyaszertatás…

Ha érdekel még pár info a szülésre bocsátó ünnepről, ITT találsz egy hosszabb cikket róla.

A fitmummy® posztnatális tréning egy teljes körű, komplex szülés utáni regeneráló program.
A 4 fő terület, ami megváltozik, akár sérül a várandósság során: légzésminta, testtartás, medencefenék izomzat és hasizomzat. Ezek fokozatos helyreállítása történik a 3 lépcsős tréning során.

Kezdjük egy komplett állapotfelméréssel, majd az első lépcsőfok az alapok (újra)tanulása, a második lépés a derekat körülvevő izomfűző stabilitásának fejlesztése (core gyakorlatok), és az utolsó a teljes test helyes mozgásmintáinak a begyakorlása, amiket utána a mindennapok során állandóan használunk.

Minden anyuka megérdemli, hogy a babája születése után is szánjon időt magára, a testi-lelki harmóniájának megőrzésére vagy újra megtalálására. Ez a program igazi, üdítő kikapcsolódás, amikor az anya saját szükségletei kerülnek előtérbe.

Ha érdekel még pár info a posztnatális tréningről, ITT találsz egy hosszabb cikket róla.

Gátizom torna

A medencefenék izomzat tornásztatását jelenti. Ez a nyolcas alakú izomgyűrű a húgycső körüli záróizmot, a végbél záróizmot és nők esetében a hüvely izmait foglalja magába.
Nem csak kismamaként és szülés után (bár akkor nyomatékosan), hanem nők és férfiak életének minden szakaszában fontos ezzel a területtel foglalkozni, tisztában lenni a konzervatív terápiás módszerekkel, köztük a medencefenék tornával is. Hiszen így előzhetőek meg vagy kezelhetőek olyan problémák, mint az inkontinencia, aranyér vagy a szervsüllyedések.

A gátizom torna végzése során a három rétegű medencefenék külső, felületes izomrétegének az akaratlagos feszítése és lazítása történik. Ezek a gyakorlatok bármilyen formában, módon variálhatók, ami minden esetben történik, az az izmok szorítása majd ellazítása. Ezeket a mozdulatokat tanuljuk meg és gyakoroljuk be hetente a fél órás tornán, majd az erősítés (jó esetben) otthon is folytatódik. 

Oktató

Bodorkós-Solt Nóra

Kicsi koromtól kezdve a különböző sportágak űzése és gyakorlása az egyik szabadidős elfoglaltságom. A versenyszerű atlétika és röplabda után egyetem alatt fordultam először az aerobik, majd a jóga irányába. A jógát először, mint mozgásformát szerettem meg, úgymond belecsaptam a közepébe a bikram és a vinyasa jógával, a filozófiáját és a lélekre gyakorolt pozitív hatásait a későbbiekben kezdtem tudatosan követni.
A születéssel, szüléssel, babavárással és babázással kapcsolatos ismeretek az elmúlt években kezdtek egyre jobban érdekelni, ahogy az én életem is ebbe az irányba kezdett haladni. A kismama és baba-mama jógaoktatói képzés olyan átfogó tudást adott a szülésfelkészülésről, a természetes praktikákról, a hasznos gyakorlatokról, a boldog kismama és utána a kisbabával zajló harmonikus létről, amit szeretnék minél több kismamának és anyukának átadni. A várandósság alatt a kiegyensúlyozottság megtalálása és a lelassulás; míg a babás óriási változást hozó új életben az egymáshoz szokás és a gyermek mielőbbi megértése a legfontosabb feladatok. Ezekben próbálok mindenkinek segítségére lenni.
Amikor egy kismama már egy alkalom után úgy érzi, hogy sokkal könnyedebb lett, hogy a dereka, a medencéje, a gerince megkönnyebbült, ez bizonyosság részemről a gyakorlatok áldásos hatásaira.

Sporttal és szüléskészüléssel kapcsolatos végzettségeim:
Dúla (2024)
Fitmummy® posztnatális tréner (2022)
Kismama és baba-mama jóga oktató (2020)
Sportszervező (2015)
Atlétika versenybíró (2014)

Kapcsolat: +36 30 444 6673

Árak

Csoportos baba-mama jógaóra (60 perc)1 alkalom2 500 Ft
Csoportos baba-mama jógaóra bérlet5 alkalom12 000 Ft
Csoportos baba-mama jógaóra bérlet10 alkalom23 000 Ft
Csoportos kismama jógaóra (90 perc)1 alkalom3 000 Ft
Csoportos kismama jógaóra bérlet5 alkalom14 000 Ft
Csoportos kismama jógaóra bérlet10 alkalom27 000 Ft
Egyéni óra (bármelyik fenti óra 60 percben)1 alkalom5 000 Ft
Csoportos gátizom torna óra (30 perc)1 alkalom1 200 Ft
Egyéni fitmummy® posztnatális tréning külsősnek (60 perc)1 alkalom6 500 Ft
Egyéni fitmummy® posztnatális tréning Örökmozgó vendégnek (60 perc)1 alkalom5 500 Ft

Az árak forintban értendők, az áfát tartalmazzák és egy fő részvételét jelentik.
A stúdióban az elfogadott fizetési módok: készpénz vagy átutalás.
A 10 alkalmas bérletek felhasználhatósága a kismama jóga esetén vásárlástól számított 3 hónap, a baba-mama jóga esetén 4 hónap.
Az 5 alkalmas bérlet felhasználhatósága a vásárlástól számított 2 hónap.
Bármelyik opció ajándékutalványként is megvásárolható, aminek beváltási ideje a vásárlástól számított 3 hónap.
Bérlet esetén, ha a lemondás az óra kezdete előtt 6 órával vagy később történik, úgy az alkalom felszámításra kerül.