Ovis jóga

A gyermekjóga egy olyan, összetett komplex foglalkozás, amelynek elsődleges célja a gyermekek testi-, lelki- és szellemi egyensúlyának megteremtése.  Az órákon a klasszikus jóga gyakorlatok mesei, dramatikus keretbe szőve jelennek meg a gyermekek érdeklődéséhez, életkori sajátosságaihoz igazítva. Olyan mozgásokat végzünk, amelyek természetes módon segítik elő a jobb- és bal agyfélteke összehangolását. A gyermekjóga megtámogatja a mozgásfejlődést, elősegíti az idegrendszer érését, mind e mellett segíti a gyermekeket a helyes testtartás kialakításában. A mezítláb végzett gyakorlatok elősegítik a gyermekek talpboltozatának erősítését, amely segít a lúdtalp megelőzésében, mérséklésében.
A jógaórákon e mellett nagymozgásos feladatokat is végzünk, amely megfelel az óvodáskorú gyermekek természetes mozgásszükségletének, segíti őket a felesleges energiáik levezetésében. A relaxációs technikák elsajátítása feszültségoldó hatással bír, segíti őket abban, hogy a stresszhelyzetekre megfelelő módon reagáljanak a mindenapokban. A páros- és csoportos feladatok által fejlődik a gyermekek empátiája és együttműködési készsége. Az óráimon komplex fejlesztés valósul meg a jóga, a mese és a játék harmóniájában.

Oktató

Lukács Donáta

Lukács Donáta óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus és okleveles gyermekjóga-oktató vagyok.  Mindhárom szakmámban fontos számomra, hogy a gyermekeket tudatosan, játékan és komplex módon fejlesszem, így a gyermekjóga órákon is maximálisan erre törekszem.
A mindennapos jógázás életemnek fontos részét képezi, melynek számos pozitív hatását tapasztalom mind mentális és fizikális téren. Ezeket a pozitív hatásokat szeretném átadni a gyermekeknek, ugyanis úgy vélem, hogy az ő esetükben kiemelten fontos a testi-lelki jóllét megteremtése. A gyermekjóga számomra az a terület, ahol összefonódik életem két fontos része: a gyermeknevelés és a jógázás.
Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy a gyermekek nagyon hamar ráéreznek, hogy a jógában van valami különlegesség, ahol lehetőség van lelki feszültségeik oldására. Mindig örömmel látom, amikor egy feldúlt lelki állapotban érkezett gyermek az óra végére nyugodttá, kiegyensúlyozottá válik. Egyelőre ovi- és kisiskolás jóga keretében foglalkozom a gyermekekkel.

A 45 perces órákra szeretettel várom a 4-8 éves korú gyermekeket. Ha gyermekeddel szeretnétek kipróbálni az órát, keress bizalommal.

Sporttal kapcsolatos végzettségeim:
Jóga Móka gyermekjóga-oktatói képzés – Pszichomotoros fejlesztés gyermekjógával (2022)

Kapcsolat: +36 30 811 3866

Árak

Csoportos ovis jógaóra1 alkalom1 800 Ft
Csoportos ovis jógaóra bérlet4 alkalom6 300 Ft

­*Minden óra 45 perces.

Az árak forintban értendők, az áfát tartalmazzák és egy fő részvételét jelentik.
A stúdióban az elfogadott fizetési módok: készpénz vagy átutalás.
A 4 alkalmas bérlet felhasználhatósága a vásárlástól számított 2 hónap.
Bármelyik opció ajándékutalványként is megvásárolható, aminek beváltási ideje a vásárlástól számított 3 hónap.
Bérlet esetén, ha a lemondás aznap történik, úgy az alkalom felszámításra kerül.