Foglalkozások

A talajon végzett Pilates előnyeiről már rengeteg szó esett: teljesen átmozgat, erősít, nyújt, rugalmassá és erőssé teszi az izmokat. Mindezt anélkül, hogy az ízületet sérülésveszélynek tennénk ki.
A gépes Pilates az előbbieket mind nyújtja, mindamellett, hogy keretet ad a mozgásnak, hiszen a gép fizikai határai és rugói segítenek abban, hogy a megfelelő technika végzésére kényszerüljön a test. Így még kevesebb az esélye a sérülésnek.
A gyakorlatok célnak és edzettségi szintnek megfelelően bárhogy kombinálhatóak – legyen az regeneráció, prevenció vagy erősítés. Lehet rajta hason, háton fekvő, ülő, térdelő, valamint álló gyakorlatokat is végezni, így biztos, hogy nem lesz unalmas a mozgás. Ez az órafajta folyamatos kihívást jelenthet a legtapasztaltabb Pilates gyakorlók számára is.

Ha érdekel még pár info a Reformer Pilatesről, ITT találsz egy hosszabb cikket róla.

Eljön az idő, amikor szükségünk van újabb lendületre. A talajon már begyakorolt ászanákat, pozíciókat egészen más oldalról ismerjük meg a levegőben. Az Aerial jóga közben selyemhintát (hammockot) használunk a test súlyának megtámasztására. A hammock egy vagy két ponton van rögzítve a mennyezetre. Mozgása folyamatosan arra készteti a testet, hogy apró korrekciókat végezzen a helyes testtartás fenntartása érdekében, így a teljes izomzatot megdolgoztatja. A mozgás könnyedebbé válik térben, javul a koordináció, a teherbírás. Nem csak újra élhető a gyerekkor (fejjel lefele lógás, hintázás, repülés, stb…) hanem fiziológiailag is kitűnő a gerinc és a hát ízületeinek nyújtása miatt.

Ha érdekel még pár info az Aerial jógáról, ITT találsz egy hosszabb cikket róla.

Gerincjóga

A gerincjóga preventív és biztonságos gyakorlatokat használ, célja a fizikai test egészségének helyreállítása. A hatha jóga gyakorlatait az ülőmunkához szokott nyugati ember igényeihez és képességeihez mérten alkalmazza. A mobilitás és az ízületi mozgástartomány növelése mellett a stabilizáció és a funkcionalitás is szerepet kap. Célja, hogy a helyes mozgásminták beépüljenek az idegrendszerbe, és a hétköznapi életünkben is használni tudjuk őket.

Figyelem! A már kialakult kóros gerincelváltozásokat szakorvos segítségével kell kezelni. A jógagyakorlatok sok esetben segítséget jelentenek ilyen esetekben is, de mielőtt eljönnél hozzánk, konzultálj az orvosoddal!

Senior jóga

Ha az izomzatot nem használjuk, sorvadni kezd. Kisebb erőkifejtésre vagyunk képesek, hamarabb fáradunk. Az izmok ereje az inakon, szalagokon keresztül tud eljutni a csontokhoz, Ízületekhez. A teljes test átmozgatásával és nyújtásával csökken a sérülésveszély, izmok rugalmasabbá válnak, ízületek mozgásterjedelme kitágul: ezáltal jobb közérzet alakul ki. A szervezetben gerjedő energia kedvező hatással bír a testre és a szellemre. Az időskor az élet adta örömöket és ne a betegségek elleni küzdelmet jelentse!

Tinijóga

A gyakorlatok végzése alatt nagy a hangsúly a törzs-, has-, és hátizmok erősítésén, és a tartásjavításon. Ez elősegíti az egészséges mozgás-szervrendszer kialakulását és a harmonikus hormonháztartás beállítását. A mozgás és a relaxáció ideális eszköze ennek. Itt megtanulják elengedni az iskolai és otthoni feszültségeket, rossz érzéseket. Elfogadó közegben vannak, sokat nevetnek, megtanulnak csapatban dolgozni, stb. Itt minden tininek sikerélménye van és ez növeli az önbizalmukat.

Triggerpont terápia

Triggerpontok a vázizmokon kialakuló, jól tapítható, érzékeny csomócskák, amelyekben összegyűlik az adott izom feszültsége. Ahol kialakul a triggerpont, az az izom nem képes ellátni 100%-ban a funkcióját, sérülékennyé és fájdalmassá válik. Ha ez az állapot sokáig elhúzódik, az akadályozza a vérkeringést, megborítja az izomegyensúlyt és ízületi blokkokat hoz létre.
A triggerpont terápia közben a testben létrejött fájdalmas csomókat manuálisan feloldjuk. A kezelés azonnal csökkenti a lokális és kisugárzó panaszokat, hiszen a nyomásra az idegrendszer az izom reflex szerű ellazulásával válaszol és a csomóval együtt az izom feszülése is azonnal oldódik. A feszes myofasciális struktúrákat (testünk különböző részeit összekapcsoló kötőszövetek, amik különböző vonalak mentén rendeződött láncokat alkotnak) nyújtjuk és ellazítjuk, ami indirekt hatással van a környező és a távolabbi szövetekre is a fascia-elmélet alapján.

Oktató

Soltné Richter Éva

A testmozgás végig kíséri az egész életemet. Gyerekkoromban az atlétika, később a gyerekeim és a munka mellett az úszás és a futás lettek a sportjaim. Az atlétika 2011-ben visszatért, amikor is edzővé váltam, így azóta egy olyan pályán mozoghatok, amit igazán magaménak érzek. A jógához is a gyerekek által kerültem közel, hiszen először a gyerekjóga oktatói képzést végeztem el, és iskolákban, óvodákban tartottam órákat. A kicsikkel, majd később a felnőttekkel való foglalkozás az, ami éltet. Az idősebb korosztálynál sokszor látom, hogy elhagyja, elhanyagolja magát, ezért senior jóga oktatóként is szerettem volna elkezdeni mások segítését. Amikor tapasztalom, hogy egy-egy foglalkozás közben a vendégeim sikereket érnek el, hogy ki tudnak kapcsolni a napi mókuskerékből, hogy jóleső érzéssel távoznak az óráról, az nagyon sokat jelent számomra. A pozitív visszajelzések és az állandóan növekvő létszám is bizonyítja, hogy igény van erre, hogy jó hatással vannak a gyakorlatok a seniorokra is. Jóga gyakorlás közben, a nyújtásokkal, az ászanákkal a test önmagát gyógyítja. Az Aerial jóga ezeket a hatásokat még inkább felerősíti, hiszen szabadságot, az ízületek tehermentesítését adja a hammock használata.

Nagy álmom vált valóra ezzel a stúdióval, hiszen szeretném, ha Szombathelyen is minél több felnőtt és gyerek rákapna a jóga, mint mozgásforma ízére és jótékony hatásaira.

Sporttal kapcsolatos végzettségeim:
Reformer oktatói képzés (2022)
Gerinc és Prevenció (2020)
Aerial jóga oktató (2019)
Triggerpont terápia és Fascia lazító technikák (2019)
Senior jóga oktató (2018)
Gyerekjóga oktató (2016)
Atlétika edző (2011)

Kapcsolat: +36 30 901 5061

Árak

Csoportos jógaóra1 alkalom1 900 Ft
Csoportos jógaóra bérlet10 alkalom17 000 Ft
Csoportos Aerial jógaóra1 alkalom2 400 Ft
Csoportos Aerial jógaóra bérlet10 alkalom22 000 Ft
Csoportos kombinált bérlet*10 alkalom20 000 Ft
Páros (duó) jógaóra*1 alkalom / fő3 500 Ft
Trió Reformer gépes Pilates óra1 alkalom / fő3 000 Ft
Trió Reformer gépes Pilates óra bérlet10 alkalom / fő28 000 Ft
Triggerpont terápia (30 perc)1 alkalom3 500 Ft

­*Felhasználható a felette említett bármelyik jógaórára.

Az árak forintban értendők, az áfát tartalmazzák és egy fő részvételét jelentik.
A stúdióban az elfogadott fizetési módok: készpénz vagy átutalás.
10 alkalmas bérletek felhasználhatósága a vásárlástól számított 3 hónap.
Bármelyik opció ajándékutalványként is megvásárolható, aminek beváltási ideje a vásárlástól számított 3 hónap.
Bérlet esetén, ha a lemondás az óra kezdete előtt 6 órával vagy később történik, úgy az alkalom felszámításra kerül.