Fitmummy® posztnatális tréning információk

Célunk, hogy minél több friss anyukához eljusson a posztnatális tréning híre és lehetősége, így ebben az írásban összeszedtünk pár hasznos információt ezzel kapcsolatban. Köszönjük, ha megosszátok!

A fitmummy® tréning gerincspecialista gyógytornászok által kidolgozott mozgáskoncepció, aminek van pre- és posztnatális része. Nálunk a szülés utáni, posztnatális tréninggel találkozhatsz.

Mi ez pontosan?

Egy teljes körű, komplex szülés utáni regeneráló program, ami nem csupán a has regenerációjára fókuszál, hanem a mozgásrendszert egységként kezelve, a tréningprogram egymásra épülő lépcsőiben a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgások (újra)tanításával is foglalkozik.

A 4 fő terület, ami megváltozik, akár sérül a várandósság során: légzésminta, testtartás, medencefenék izomzat és hasizomzat. Ezek fokozatos helyreállítása történik a 3 lépcsős tréning során.

A tréning 3 lépcsője:

0. Komplex állapotfelmérés, passzív és aktív vizsgálatokkal

1. Az alapok (újra)tanulása: has és gáttájék rehabilitációja, légzésrendezés, tartásjavítás

2. A derekat körülvevő izomfűző stabilitásának fejlesztése a gerinc és a has védelme érdekében (core gyakorlatok)

3. A teljes test helyes mozgásmintáinak a begyakorlása, amiket utána a mindennapok során, és egyéb más sporttevékenységek közben is állandóan használunk.

Mikor kezdhető el?

A légzésrendezés és a medencealapi izmok rehabilitációja már a szülés utáni napokban elkezdődhet (ha nem okoz semmilyen panaszt, kellemetlenséget, fájdalmat!), a konkrét core gyakorlatokkal érdemes megvárni a szülés utáni 6. hetet. 

Ha a szülés óta már eltelt idő, de úgy érzi az anyuka, hogy a teste nem működik megfelelően, akkor is nyugodtan el lehet kezdeni a programot, mivel olyan mozgásrendszeri újraprogramozást végzünk, ami bármikor megtörténhet. Itt nem (csak) izomerősítésről van szó, hanem az ideg-izom kapcsolatok helyreállításáról, a helyes mozgások megtanításáról.

Hogyan zajlik a tréning?

Az első 3-4 alkalom mindenképpen személyes, egyéni, 60 perces foglalkozásban zajlik, amikor egy anyukán van kizárólag a hangsúly. Így a vizsgálatok elvégzése után az egyénre szabott edzésprogramot tudjuk elkezdeni.
Az alapok elsajátítása után akár kiscsoportos órán is folytatható a tréning hasonló állapotban lévő anyukákkal.

Mennyibe kerül egy alkalom?

Az aktuális részletes árlista az Áraink menüpont alatt található.

Mikor lesz látható eredmény?

Egy ilyen jellegű regenerációs programnál nem pusztán izomerősítésről van szó, hanem az idegrendszeri szabályozás újraindítása, a jó ideg-izom kapcsolatok kiépítése a cél. Ehhez egy hétről-hétre változó, progresszív tréningprogram szükséges a megfelelő fejlődéshez, gyógyuláshoz, felépüléshez. Minimum 3 hónapos rendszeres gyakorlással érhető el fenntartható eredmény.

Amint az első lépcsőfok feladatainak a végzése már stabilan megy, szükséges azok gyakorlása otthon is. Tudjuk, hogy friss anyukaként borzasztó nehéz időt szakítani önmagunkra, de fontos, hogy az anya a saját szükségleteit is figyelemmel kísérje és ellássa, hiszen így tud adni a babájának, a családjának is többet.

Minden anyuka megérdemli, hogy a babája születése után is szánjon időt magára, a testi-lelki harmóniájának megőrzésére vagy újra megtalálására.
Ez a program igazi, üdítő kikapcsolódás, és nem mellesleg óriási segítség megtartani vagy visszanyerni az EGÉSZséget kívül-belül!

Ha maradt még kérdésed, vagy szeretnél jelentkezni, vedd fel velünk a kapcsolatot!

(Forrás)

Fitmummy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük