VÁLLALTVEZETÉSI TANÁCSADÁS

EXECUTIVE COACHING

BUSINESS COACHING

PROJEKTVEZETÉS

MENTORÁLÁS

Solt Tamás fotó

SOLT TAMÁS

ÜGYVEZETŐ
VEZETŐFEJLESZTÉSI TANÁCSADÓ, BUSINESS COACH, EXECUTIVE COACH

Okleveles Gépészmérnökként végzett, majd később, már vezetőként megszerezte a London Business School „Senior Executive Programme” diplomáját.

25 évet dolgozott felsővezetőként multinacionális környezetben az autóiparban, több országban, különböző szakterületeken. Ügyvezetőként tíz éven keresztül irányított autóipari végtermékgyártó és beszállító cégeket.
Több állami kitüntetéssel ismerték el a magyar gazdaság és felsőoktatás fejlesztése érdekében végzett munkáját.

Jelenleg vezetőfejlesztési tanácsadással foglalkozik, mellette a szombathelyi „Örökmozgó Centrum” mozgás stúdió társtulajdonosa.

Kiemelt területei: vezetőfejlesztés, mentorálás, business coaching, executive coaching magyar és angol nyelven is.

A vezetői hatékonyság az eredményeken mérhető le, mely elsősorban a beosztott munkatársak, – „vezetettek” – teljesítményétől függ.
A munkatársak teljesítményét képességeiken felül motiváltságuk, elkötelezettségük, tulajdonosi szemléletük határozza meg.
Az eredmények mögött a hatékony vezető „mérőszáma” az is, hogy a munkatársai mennyire érzik sajátjuknak a kitűzött célokat, mennyire értik azok fontosságát, hogy ők is személyes indíttatást éreznek-e megvalósításukért.
Egy vezető akkor tud hatékonyan működni, ha a beosztottak vezetéséhez szükséges eszközei, – személyisége, készségei, képességei -, rendelkezésre állnak.
De ennyi még nem elég, hitelesnek is kell lennie azért, hogy munkatársai elfogadják vezetőjüknek.

Egy vezetőfejlesztési projekt keretében a résztvevő vezető tapasztalatára, képességeire alapozva, az erősségeire építve és a fejlesztendő területeire fókuszálva célzott eszközökkel együtt dolgozunk, mentorként támogatom, a napi operatív tevékenységeit is beleértve.

A fejlesztő programnak három kimenete van.

Ahhoz, hogy a fejlesztési tevékenységet testre szabhassuk, először fel kell mérnünk a státuszt, a jelenlegi helyzetet. Meg kell ismernem a résztvevőt, de ugyanekkora fontossággal bír az önismeret, hogy ő maga is tisztában legyen a jelenlegi helyzet minden aspektusával: a saját személyiségén, képességein, készségein, erősségein, fejlesztésre szoruló területein túl azzal is, hogy miként értékeli őt a környezete, vezetője, munkatársai. A helyzet feltérképezésénél arra törekszünk, hogy minél objektívebb képet kapjunk, ezért az ehhez legalkalmasabb eszközöket használjuk, mint pl. személyiség profilelemzés, vagy 360 fokos értékelés.
A státusz megismerése és kiértékelése alapján testre szabjuk a fejlesztési programot, amelyet végrehajtunk.

A fejlesztési tevékenység lényege, hogy a javasolt lépéseket a napi munkavégzés során szerzett tapasztalatok alapján határozzuk meg.
Ennek során többek között a következő vezetőfejlesztési módszerek kerülnek alkalmazásra:

  • „shadowing” – a résztvevő megfigyelése munkavégzése közben, majd visszajelzés,
  • „business coaching” – konkrét feladatok, problémák, elakadások megoldásának
        támogatása célzott kérdésekkel,
  • „mentorálás” – folyamatos konzultáció, amelynek során saját ipari felsővezetői
        tapasztalatommal támogatom a résztvevő vezetőt.

A közös munka eredményeként képzési, készségfejlesztési javaslatok is születnek.
Ezen felül havonta értékeljük az elvégzett feladatokat és a fejlődést.

Meggyőződésem, hogy az ily módon, professzionálisan végrehajtott fejlesztési folyamat minden résztvevő számára jelentős megtérülést hozó befektetésnek tekinthető.

Várom megtisztelő érdeklődését!

E-mail:
tamas.solt@orokmozgocentrum.hu

tamas.solt@gmail.com

Telefon:
+36 30 782 5263