Reformer Pilates információk

Reformer Pilates

Szeretnénk, ha többen megismernétek ezt a szuper ízületkímélő mozgási lehetőséget, így írtunk nektek egy rövid cikket a gyakran felmerülő kérdésekkel a Reformer gépes Pilates óra kapcsán.

Mi az a Reformer?

Egy Pilates gép, aminek eredeti célja az ágyhoz kötött betegek rehabilitációja volt, hiszen rengeteg gyakorlat végezhető vele hason fekvő, háton fekvő és ülő pozíciókban is. A gépet használva szinte lehetetlen a feladatot szabálytalanul végrehajtani, ezáltal minimálisra csökken a sérülésveszély. Sokkal stabilabban tart az eszköz torna közben, és könnyebben vezet rá a megfelelő mozdulatokra.

Hogy működik a Reformer?

A talajon végzett Pilates előnyeit egy az egyben élvezhetjük: teljesen átmozgat, erősít, nyújt, rugalmassá és erőssé teszi az izmokat. Mivel keretezi a mozgást, a gép fizikai határai és rugói segítségével, így az ízületeket még kevésbé tesszük ki közben sérülésveszélynek.

Az eszköz lényegét és értékét a sokoldalúsága adja, rengeteg módon használható az erő, rugalmasság és egyensúly fejlesztésére. Ez többnyire a kocsin való rugó ellenállását kihasználó húzó és toló mozdulatok eredményéből fakadó előre-hátra való csúszkálással történik. Lehet rajta hason, háton fekvő, ülő, térdelő, valamint álló gyakorlatokat is végezni. A gyakorlatok nehézségi szintjét mi határozzuk meg a rugó ellenállásának szabályozásával és az alátámasztási felület nagyságának változtatásával.

Reformer Pilates

Kinek ajánlott a Reformer óra?

Minden korosztálynak, és bármelyik erőnléti szinten levőnek, hiszen a gyakorlatok célnak és edzettségi szintnek megfelelően bárhogy kombinálhatóak.
A fent említett előnyei végett a Reformer Pilates óra fontos lépcső lehet bárkinek egy sérülés vagy műtét utáni regenerációs folyamatban, vagy akár izom, ízületi fájdalom esetén is.

Hogy járhatok gépes Pilatesre?

Az Örökmozgó Centrumban, személyesen.

  • Egyéniben, személyre szabott időpontban, 60 perces óra keretén belül.
  • Kiscsoportos (2-3 fős), 60 perces foglalkozásra az órarend szerint. Ezen felül, 2-3 fős fix társaság egyeztethet akár külön időpontot is.

Mennyibe kerül egy alkalom?

Az aktuális részletes árlista az Áraink menüpont alatt található.

Reformer Pilates

Maradt még kérdésed? Érdekel? Szeretnéd kipróbálni?
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

(Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük