Reformer Pilates információk

Reformer Pilates

Szeretnénk, ha többen megismernétek ezt a szuper ízületkímélő mozgási lehetőséget, így írtunk nektek egy rövid cikket a gyakran felmerülő kérdésekkel a Reformer gépes Pilates óra kapcsán.

Mi az a Reformer?

Egy Pilates gép, aminek eredeti célja az ágyhoz kötött betegek rehabilitációja volt, hiszen rengeteg gyakorlat végezhető vele hason fekvő, háton fekvő és ülő pozíciókban is. A gépet használva szinte lehetetlen a feladatot szabálytalanul végrehajtani, ezáltal minimálisra csökken a sérülésveszély. Sokkal stabilabban tart az eszköz torna közben, és könnyebben vezet rá a megfelelő mozdulatokra.

Hogy működik a Reformer?

A talajon végzett Pilates előnyeit egy az egyben élvezhetjük: teljesen átmozgat, erősít, nyújt, rugalmassá és erőssé teszi az izmokat. Mivel keretezi a mozgást, a gép fizikai határai és rugói segítségével, így az ízületeket még kevésbé tesszük ki közben sérülésveszélynek.

Az eszköz lényegét és értékét a sokoldalúsága adja, rengeteg módon használható az erő, rugalmasság és egyensúly fejlesztésére. Ez többnyire a kocsin való rugó ellenállását kihasználó húzó és toló mozdulatok eredményéből fakadó előre-hátra való csúszkálással történik. Lehet rajta hason, háton fekvő, ülő, térdelő, valamint álló gyakorlatokat is végezni. A gyakorlatok nehézségi szintjét mi határozzuk meg a rugó ellenállásának szabályozásával és az alátámasztási felület nagyságának változtatásával.

Reformer Pilates

Kinek ajánlott a Reformer óra?

Minden korosztálynak, és bármelyik erőnléti szinten levőnek, hiszen a gyakorlatok célnak és edzettségi szintnek megfelelően bárhogy kombinálhatóak.
A fent említett előnyei végett a Reformer Pilates óra fontos lépcső lehet bárkinek egy sérülés vagy műtét utáni regenerációs folyamatban, vagy akár izom, ízületi fájdalom esetén is.

Hogy járhatok gépes Pilatesre?

Az Örökmozgó Centrumban, személyesen.

  • Egyéniben, személyre szabott időpontban, 60 perces óra keretén belül.
  • Kiscsoportos (2-3 fős), 60 perces foglalkozásra az órarend szerint. Ezen felül, 2-3 fős fix társaság egyeztethet akár külön időpontot is.

Reformer Pilates

Maradt még kérdésed? Érdekel? Szeretnéd kipróbálni?
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

(Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük