Méregtelenítés jógával 3. rész

Melyik jógagyakorlatok támogatják legjobban a szervezet tisztuló, méregtelenítő folyamatait?

Most megtudhatod! 3. rész

A Nagyböjt kezdetén megosztottunk egy cikket (https://www.life.hu/eletmod/20160226-meregtelenits-jogaval.html) veletek, ami a jógázás méregtelenítő, tisztító hatásairól szól. Kiemelnek benne három ászana csoportot, amiknek jótékony hatásairól külön szó esik.

Ezeket bontjuk ki hétről hétre, és mutatunk be nektek több gyakorlatot is. A mostani ászanák mindegyike otthon is elvégezhető, a hammock használatával könnyíteni lehet rajtuk.

Méregtelenítés jógával sorozatunk harmadik és egyben utolsó hetében a csípőnyitó pózokat boncolgatjuk.

Lelki és érzelmi méregtelenítés csípőnyitással

Nemcsak a belső szervekben rakódhatnak le méreganyagok, az izmokban is elraktározódnak az érzelmi feszültségek és traumák. A csípő környékén gyakran halmozódnak fel az önértékelésünket, a saját magunkról alkotott képünket érintő érzelmi vagy mentális traumák. Ezeket az emlékeket, érzelmi blokkokat segítenek oldani a csípőnyitások – és nem is kell felidézni hozzá a kellemetlen emlékeket, mert az oldás akkor is megtörténik, ha az emlék nem tudatos. Lássuk is a gyakorlatokat!

Harcos pózok

Harcos pózok

Fa, Alvó Vishnu póz és Jóga guggolás

Csípőnyitások

Farkas, Galamb és Tehénszáj póz

 

Az ászanák megkezdése előtt mindig melegítsük be a teljes testet, ízületeket. A csípő rugalmassága és nyithatósága egyénenként változó, így legyünk türelmesek magunkkal és fokozatosan engedjük bele magunkat a pózokba. Minden esetben kilégzésre állunk bele a tartásba, és belégzésre bontjuk a tartást. Edzettségi szintből függően, 5-10 lélegzetvételig ki is tarthatjuk a pozíciót.

Örülünk, hogy velünk voltatok!

Ha kérdésetek van, keressetek minket bátran!

A sorozat előző kettő részét ITT és ITT érhetitek el! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük